Prirodnim putem do blistavog osmijeha

Većinom imate samo jednu šansu pri ostavljanju pozitivnog prvog dojma a privlačan osmijeh igra veliku ulogu u tome. Osim toga, blistav osmijeh čini čuda za naš izgled i samopouzdanje. Bijeli zubi i zdrave desni mogu skinuti do 10 godina starosti s vašeg izgleda.

Izbjeljivanje zubi na prirodan način

Ono što unosite u organizam može igrati veliku ulogu u bjelini vaših zuba. Čini se da unos pojedinog voća i povrća može uvelike utjecati na to. Slijedi nekoliko zanimljivosti.

Grickanje jabuke, mrkve ili celera pomaže u izbjeljivanju jer djeluju poput abrazivne, prirodne četkice za zube.  Također stimuliraju stvaranje sline koja pomaže u sprječavanju nastanka plaka.

Naranča i ananas također  sadrže kiseline koje mogu izbijeliti površinu zuba. Njihove kiseline sadrže i enzime koji ubijaju bakterije koje uzrokuju zubni karijes i loš zadah. Čak jedenje sočnog limuna ili ispijanje limunade povećava stvaranje sline koja ispire hranu ili mrlje kave. Slina je čudesna tjelesna tekućina.

Ljubitelji jagoda imaju dvostruku korist od uživanja u ovom plodu. Naime, jagode također sadrže kiselinu koja pomaže u izbjeljivanju zubi pa se savjetuje da se ovaj plod gricka nekoliko puta tjedno.

Za zaštitu od karijesa preporučuju se mliječni proizvodi poput jogurta, mlijeka i tvrdog sira. Istraživači tvrde da se proteini u jogurtu mogu vezati za zube i tako spriječiti napad štetnih kiselina koje uzrokuju karijes. Mliječni proizvodi su puni kalcija koji čuva i jača kosti koje zube drže na mjestu.

Što izbjegavati

Nastojte izbjegavati hranu koja stvara tvrdokorne mrlje na odjeći jer takva hrana nije od koristi ni za vaše zube. Zub pod mikroskopom liči na kuhinjsku spužvu s mnogo malih rupica i kutaka. Hrana se u tim rupicama zaglavi i s vremenom stvara tamne mrlje. Gazirani sokovi i kava jedni su od najgorih uzročnika čije kiseline otvaraju dentinske tubuluse te zub poprima boju coca cole.

Ukoliko Vam blistavo bijeli osmijeh treba odmah i sada, u ponudi imamo i lasersko izbjeljivanje zubi.